chatGPT: Skriv ihop en ändrings- och tilläggsarbetesmall i excel

Självklart! Här är en enkel mall för ändrings- och tilläggsarbete i Excel:

 1. Skapa en ny arbetsbok i Excel.
 2. I den första kolumnen, ange följande rubriker för dina data:
  • Ändrings-/tilläggsnummer
  • Datum
  • Beskrivning av ändringen/tillägget
  • Ansvarig
  • Status
  • Kommentarer
 3. Fyll i data för varje ändrings- eller tilläggsarbete i respektive rad under varje rubrik. Du kan lägga till fler kolumner om det behövs för att passa dina specifika behov.
 4. I ”Status”-kolumnen kan du använda en rullgardinsmeny eller dataval för att välja olika statusalternativ som ”Pågår”, ”Klar”, ”Avvaktar godkännande” osv.
 5. Under ”Kommentarer” kan du lägga till eventuella ytterligare information eller anmärkningar om ändrings- eller tilläggsarbetena.
 6. Du kan formatera kolumnrubriker och celler efter behov genom att använda cellformatfunktionerna i Excel. Du kan också använda formatering för att markera rader med olika statusfärger för bättre visuell representation.
 7. Spara arbetsboken med en passande namn och placering på din dator eller i molnlagringstjänster för att säkerställa att du inte förlorar data.
 8. Fortsätt lägga till och uppdatera ändrings- och tilläggsarbeten efter behov.

Det är bara en grundläggande mall för att komma igång. Du kan anpassa och utöka mallen efter dina specifika behov och använda Excel-funktioner och formler för att automatiskt beräkna och analysera data om det behövs.

Ovanstående text är producerad av chatGPT ver 3.5 med prompt enligt inläggets rubrik.


Publicerat

i

av

Etiketter: